Przeciętny Polak marnuje 1/3 zakupionej żywności. Wśród głównych przyczyn takiego stanu rzeczy podaje się nieracjonalnie duże zakupy, niewłaściwe przechowywanie żywności czy wyrzucanie niezużytych produktów.
Jeśli w lodówce zostało kilka zbędnych produktów wystarczy wprowadzić ich nazwy do urządzenia, a ono wyszuka przepis, który pozwoli wykorzystać wskazane artykuły.
W łatwy sposób można również sprawdzić ile składników należy użyć, aby przygotować odpowiednie porcje posiłków, a waga kuchenna, z którą książka komunikuje się poprzez Bluetooth, umożliwi dokładne odmierzenie ich ilości. Projekt stoworzony przez Kwasieborski Design czeka na realizację.
Nazwa projektu:
GoodFood
Zasięg (kraj/kraje):
Polska
Autor:
Agnieszka Sikorska – Kwasieborska
Data:
02/2010
nazwa kategorii: Wydarzenia
CZYTAJ TEŻ:
-
25.09.2023
Jedyny słuszny kandydat
-
18.09.2023
Historia na głosy. Ruszyła nowa kampania Centrum Archiwistyki Społecznej
-
12.09.2023
Nie piję. Będę Tatą – ruszyła kampania edukacyjna FASOFF
-
29.08.2023
Plastik, wszędzie plastik
-
17.07.2023
Uwolnić Leopardy!
-
10.07.2023
„Autosobriety” – ruszył program szkoleniowy na temat bezpieczeństwa na drodze