Fundacja Klubu Szefów Kuchni wspólnie z Polską Akcją Humanitarną realizuje partnerski projekt 'Gotuj z sercem’, którego celem jest wydanie książki kucharskiej. Całkowity dochód z jej sprzedaży zostanie przeznaczony na dożywianie dzieci. Organizatorzy szacują, że realizacja pomysłu pozwoli ufundować 40 000 posiłków. Publikacja pojawi się w księgarniach 6 grudnia.
Na książkę składa się 66 przepisów zebranych w 22 polskich restauracjach, 3 przepisy Janiny Ochojskiej oraz 1 przepis Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Przepisy kulinarne zamieszczone w książce 'Gotuj z sercem’ pochodzą z restauracji oraz kuchni, które tworzą w Polsce m.in.: Marta Gessler, Grupa Likus, Ernest Jagodziński, Paweł Oszczyk, Magda Gessler, Tomasz Pieprzyk i Anthony Leličvre.
Partnerami akcji są także m.in. Bank Zachodni WBK, BP, Druk Intro SA i Grupa A5.
Więcej informacji na: gotujzsercem.pl oraz na stronie projektu na serwisie Facebook.
nazwa kategorii: Kreacje / printy
CZYTAJ TEŻ:
-
04.05.2024
Jak opowiadać o działaniach pro publico bono? Webinar Effie in Practice dla NGO
-
29.03.2024
Maty dla schroniskowych zwierząt czyli drugie życie plecaków Glovo
-
22.03.2024
Zamień „elektrograty” na kwitnące kwiaty od Castoramy
-
15.02.2024
Upfield wprowadza pierwsze na świecie odporne na tłuszcz opakowanie bez plastiku
-
29.01.2024
Co słychać u sokołów z Cemex-u?
-
23.01.2024
Biedronka rozdaje warzyworki wielbicielom owoców i warzyw