Przeciętny Polak marnuje 1/3 zakupionej żywności. Wśród głównych przyczyn takiego stanu rzeczy podaje się nieracjonalnie duże zakupy, niewłaściwe przechowywanie żywności czy wyrzucanie niezużytych produktów.
Jeśli w lodówce zostało kilka zbędnych produktów wystarczy wprowadzić ich nazwy do urządzenia, a ono wyszuka przepis, który pozwoli wykorzystać wskazane artykuły.
W łatwy sposób można również sprawdzić ile składników należy użyć, aby przygotować odpowiednie porcje posiłków, a waga kuchenna, z którą książka komunikuje się poprzez Bluetooth, umożliwi dokładne odmierzenie ich ilości. Projekt stoworzony przez Kwasieborski Design czeka na realizację.
Nazwa projektu:
GoodFood
Zasięg (kraj/kraje):
Polska
Autor:
Agnieszka Sikorska – Kwasieborska
Data:
02/2010
nazwa kategorii: Kreacje / printy
CZYTAJ TEŻ:
-
05.11.2024
Faceci nie chcą kwiatów
-
18.10.2024
Gdy znika dziecko, gubi się cała rodzina
-
26.09.2024
Jak oswoić prądożerców?
-
11.09.2024
#TataTeżCzyta2024 — podsumowanie kampanii
-
23.07.2024
Nie wszystko co „eco” jest eco
-
12.06.2024
Żyję z HIV – poznaj ich historie