Kreacje / printy, Kampanie, Słowenia, Ekologia i środowisko, Kampanie wizerunkowe organizacji i instytucji / 1%, Konsumpcjonizm i konsumenci
────── 20.10.2020
68 kilogramów żywności – co to naprawdę znaczy?
68 kilogramów. Tyle żywności rocznie wyrzuca do śmieci statystyczny obywatel Słowenii. 16 października, w Światowy Dzień Żywności (The World Food Day), sieć marketów spożywczych SPAR Slovenia postanowiła pokazać, ile to rzeczywiście jest i co można z tym zrobić.
Do kampanii społecznej Project 68 kg zaproszono Marka Pavčnika, najsłynniejszego słoweńskiego szefa kuchni, który na zamku w miejscowości Laško prowadzi kultową restaurację PAVUS Grad Tabor Laško i serwuje m.in. zupę łąkową z 15 ziół rosnących na okolicznych polach.
Efekty tej niezwykle udanej współpracy można obejrzeć poniżej:
Nazwa kampanii:
Project 68 kg
Czas:
2020.10.18
Tematy:
Ekologia i środowisko, Kampanie wizerunkowe organizacji i instytucji / 1%, Konsumpcjonizm i konsumenci
Kraje:
Słowenia
Nadawca:
SPAR Slovenia
Media:
film, live action
Wykonawca:
Futura DDB, Lublana, Słowenia
nazwa kategorii: Wydarzenia
CZYTAJ TEŻ:
-
04.12.2023
Wystawa „To sztuka być sobą” — w przestrzeni miejskiej Torunia
-
01.12.2023
Kształt bezpieczeństwa
-
30.11.2023
Lidl promuje produkty z certyfikatem Fairtrade
-
28.11.2023
Bajeczki dla dzieci
-
27.11.2023
Rusza 23. MFF Watch Docs — start w najbliższy piątek
-
23.11.2023
DeepSteki