Małopolska w pięciu smakach
Małopolska to słodki relaks na łonie natury, to głęboki smak podziemnego królestwa – Wieliczki i Bochni, ekstremalna nuta wspinaczki w podkrakowskie dolinki oraz rozkosz ożywczym smakiem królującym w krakowskich klubach i kawiarniach. Piąty smak Małopolski – smak tradycyjny – to krakowski obwarzanek, podhalańskie sery: wędzony oscypek, bryndza, bundz, okocimskie piwa i śliwowica łącka.
Z początkiem sierpnia ruszyła kolejna odsłona kampanii wizerunkowej Województwa Małopolskiego pod hasłem „Małopolska – Smak Najlepszego” promująca region, jako miejsce o bogactwie walorów turystycznych, kulturalnych, kulinarnych.
Do zbudowania przekazu wykorzystano motyw czerwonego korala, który bezpośrednio nawiązuje do tradycji i sfery kulturalnej Małopolski.
Kampania składa się z dwóch rodzajów równolegle prowadzonych działań. Działania medialne obejmują reklamę outdoorową w największych miastach Polski, reklamę w internecie, stronę kampanii www.smakowanie-malopolski.pl oraz stworzenie kont regionu na portalach społecznościowych.
Hasło „Smakowanie Małopolski” pochodzi od cyklu programów telewizyjnych pod tym samym tytułem promujących produkty tradycyjne i regionalne z Małopolski autorstwa Jacka Przybylskiego.
Zwieńczeniem wszystkich akcji będzie finał Małopolskiego Festiwalu Smaku w Krakowie (28-29 sierpnia).
M.Prządka
nazwa kategorii: Wydarzenia
CZYTAJ TEŻ:
-
22.09.2023
#LasySięLiczą w całej Polsce. Zaproszenie na święto lasu 23-24 września
-
19.09.2023
Dach nad głową
-
19.09.2023
Paszport do przyszłości
-
18.09.2023
Źrenice
-
18.09.2023
Historia na głosy. Ruszyła nowa kampania Centrum Archiwistyki Społecznej
-
14.09.2023
Najlepsze czasy dla potworów