Małopolska w pięciu smakach
Małopolska to słodki relaks na łonie natury, to głęboki smak podziemnego królestwa – Wieliczki i Bochni, ekstremalna nuta wspinaczki w podkrakowskie dolinki oraz rozkosz ożywczym smakiem królującym w krakowskich klubach i kawiarniach. Piąty smak Małopolski – smak tradycyjny – to krakowski obwarzanek, podhalańskie sery: wędzony oscypek, bryndza, bundz, okocimskie piwa i śliwowica łącka.
Z początkiem sierpnia ruszyła kolejna odsłona kampanii wizerunkowej Województwa Małopolskiego pod hasłem „Małopolska – Smak Najlepszego” promująca region, jako miejsce o bogactwie walorów turystycznych, kulturalnych, kulinarnych.
Do zbudowania przekazu wykorzystano motyw czerwonego korala, który bezpośrednio nawiązuje do tradycji i sfery kulturalnej Małopolski.
Kampania składa się z dwóch rodzajów równolegle prowadzonych działań. Działania medialne obejmują reklamę outdoorową w największych miastach Polski, reklamę w internecie, stronę kampanii www.smakowanie-malopolski.pl oraz stworzenie kont regionu na portalach społecznościowych.
Hasło „Smakowanie Małopolski” pochodzi od cyklu programów telewizyjnych pod tym samym tytułem promujących produkty tradycyjne i regionalne z Małopolski autorstwa Jacka Przybylskiego.
Zwieńczeniem wszystkich akcji będzie finał Małopolskiego Festiwalu Smaku w Krakowie (28-29 sierpnia).
M.Prządka
nazwa kategorii: Kreacje / printy
CZYTAJ TEŻ:
-
20.07.2024
Prawdziwi ludzie
-
18.07.2024
Siostra zakonna i zawodnik MMA — polskość może być bardzo różna
-
16.07.2024
31. finał ogólnopolskiej akcji Sprzątanie Świata
-
15.07.2024
Morze cierpienia
-
11.07.2024
What is family
-
10.07.2024
Potwór basenowy