────── 19.04.2016
„Jest to taki proces, jakbyśmy szybko hodowali ludzi”
Magda Gessler zaczyna od opowieści o faszerowanych jajkach, a potem wyjaśnia, skąd bierze się mocna skorupka, niezbędna w tym daniu. Kury z wolnego wybiegu żyją zdrowiej i szczęśliwiej w porównaniu z kurami hodowanymi w systemie klatkowym, który znana restauratorka porównuje do wykorzystywania ludzi. Podkreśla, że jajka od kur z wolnego wybiegu są zdrowsze dla konsumentów.
Gessler wspiera Stowarzyszenie Otwarte Klatki zachęcając do podpisania deklaracji o niekupowaniu jaj "trójek". Petycję można podpisać na stronie jakonetoznosza.pl. Kampanię popiera także publicysta i krytyk kulinarny Robert Makłowicz, który wystąpił w innym filmie promującym akcję, zawierającym także nagrania z polskich ferm.
Nazwa kampanii:
Jak One To Znoszą?
Czas:
2016.3.9
Tematy:
Ekologia i środowisko
Kraje:
Polska
Nadawca:
Stowarzyszenie Otwarte Klatki
Media:
Internet
Wykonawca:
Stowarzyszenie Otwarte Klatki
Adresaci:
Konsumenci, osoby kupujące jajka
nazwa kategorii: Kreacje / printy
CZYTAJ TEŻ:
-
10.10.2024
Widoki jutra
-
09.10.2024
Otchłań bez dna
-
08.10.2024
Obojętność nas spala
-
07.10.2024
Miejsce zbrodni palenia
-
03.10.2024
Noc Księgarń już 4 października. Prawie dwieście wydarzeń w 180 księgarniach
-
30.09.2024
Jesienny talerz żywieniowy