logo kampanie społeczne
  • Konkurs
  • Selekcje
  • Wiedza
  • Opinie
  • Wydarzenia
  • Kampanie
  • Kampanie
  • Wydarzenia
  • Opinie
  • Wiedza
  • Selekcje
  • Konkurs
zamknij
Wydarzenia
   ──────  21.11.2014

Weekendowy przegląd filmów kulinarnych



Od piątku, 21 listopada, przez cały weekend w Warszawie, Poznaniu, Wrocławiu, Gdańsku i Krakowie będzie trwał przegląd filmów kulinarnych 6. Kuchnia+ Food Film Fest.

Tegoroczny program składa się z trzynastu filmów podzielonych na osiem pokazów (niektóre składają się z dwóch dokumentów). Każdy dzień przeglądu poświęcony jest innej tematyce.

W piątek, 21 listopada w sekcji „Społeczeństwo” widzowie zobaczą produkcje dotyczące społecznego znaczenia jedzenia, w tym „Zdrowy jak jogurt?” o kulisach powstawania jogurtu, „Ziarno niezgody”, który przedstawi nieznaną wojnę między wielkimi firmami a rolnikami o ziarno oraz „Food Chains. Rolnik czy niewolnik?” opowiadający o tym, że w kulinariach liczy się nie tylko to, co jest na talerzu, ale też, jak to jedzenie się na nim znalazło.

Sobota, 22 listopada to sekcja „Kultura kulinarna”. Na ten dzień Kuchnia+ przygotowała pięć tytułów: „Dashi – esencja Japonii” o zwodniczo prostym bulionie rybnym, „Shoyu i sekrety japońskiej kuchni” opowiadający o popularnym sosie sojowym.  W „Gotowane i surowe – kulinarna podróż po Tajwanie” widzowie poznają kulinarne tajemnice tytułowej wyspy. Natomiast w „Cook It Raw 2013 – Charleston” będzie można zobaczyć spotkanie najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia, którzy spotkali się w Południowej Karolinie. Ostatnim akcentem dnia będzie dokument „Na tropach generała Tso” o popularnej w Stanach chińskiej potrawie.

W niedzielę, 23 listopada organizatorzy zaproszą na sekcję „Smakosze” A w niej film „Kawior – czarne złoto” o rynku tego rarytasu, „Kobiety i szampan”, który  przybliży sylwetki sześciu kobiet związanych z produkcją tytułowego alkoholu. Uczestnicy zobaczą także „Kaiseki – menu Koyamy” o japońskim mistrzu kuchni Hirohisie Koyamie. Z Japonii uczestnicy przeglądu przeniosą się do Hiszpanii pokazanej w filmie „El Celler de Can Roca – za kulisami najlepszej restauracji świata”. Przegląd zamknie dokument „Uczta” opowiadający o świecie foodies.

Pokazom filmowym w każdym mieście towarzyszą wydarzenia specjalne, jak Śniadanie Filmowe, Kolacja Filmowa oraz warsztaty kulinarne. Szczegóły dotyczące biletów oraz programu można znaleźć na stronie www.kuchniaplus.pl/fff.

Selekcji filmów 6. Kuchnia+ Food Film Fest dokonała redakcja Kuchni+, autorskiego kanału platformy nc+ i jednocześnie organizatora wydarzenia.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /wp-content/themes/Kampaniespoleczne/templates/tag-list.php on line 3







polecamy ─── 11.10.2022

Znamy nominowanych do nagrody Effie 2022


Jury 23. edycji Effie Awards Poland przyznało 94 nominacji, z czego spośród agencji mediowych najwięcej otrzymał Starcom (21),...


nazwa kategorii: Wydarzenia

CZYTAJ TEŻ:


  • 01.06.2023

    Drzewo Roku 2023 – rozpoczynamy głosowanie!


  • 31.05.2023

    „Dyskryminacja osób z niepełnosprawnościami” – premiera raportu Fundacji Avalon


  • 29.05.2023

    Green Caffè Nero rusza z inicjatywą #zKawąNaRowerze


  • 24.05.2023

    Wiosenny Dzień Charta


  • 22.05.2023

    Trwają zgłoszenia do Effie Awards Poland 2023


  • 18.05.2023

    Torba STORSTOMMA dla Fundacji Dajemy Dzieciom Siłę


chcesz zrobić kampanię?
MENU
  • Konkurs
  • Selekcje
  • Wiedza
  • Opinie
  • Wydarzenia
  • Kampanie
PORTAL
kontakt
reklama
patronat
konkurs Kampania Społeczna Roku
Polityka prywatnośći
Logotypy KAMPANIE SPOŁECZNE do pobrania

Zgłoś swoją
kampanię!

Zapraszamy wszystkich
do przesyłania na adres
kontakt@kampaniespoleczne.pl swoich projektów
(plakatów, ilustracji, filmów,
przedmiotów), które mają przesłanie prospołeczne.
Najciekawsze opublikujemy!

Ta strona używa ciasteczek