Startuje drugi etap najczęściej komentowanej* i najczęściej oglądanej* kampanii "Ryba wpływa na wszystko", której celem jest zachęcenie Polaków do jedzenia ryb. Pierwsza edycja miała miejsce w drugiej połowie roku 2008, i – jak podaje organizator kampanii Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi – w tym czasie nastąpił wzrost spożycia ryb i produktów rybnych o 19 tys. ton.
Rybna dieta ma bardzo pozytywny wpływ na organizm człowieka – gwarantuje prawidłowy rozwój oraz funkcjonowanie przez całe życie. Ryby są źródłem pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka. Tłuszcz w nich zawarty jest jedynym zdrowym tłuszczem zwierzęcym. Zawierają kwasy Omega-3, które chronią przed chorobami serca i nadciśnieniem tętniczym. Działają przeciwzakrzepowo i zapobiegają tworzeniu się zatorów w tętnicach i żyłach, obniżają ciśnienie krwi, podnoszą poziom dobrego cholesterolu i eliminują zły. Mają silne działanie przeciwmiażdżycowe. Wpływają także korzystnie na pracę mózgu. Osoby, które jedzą dużo ryb są sprawniejsze umysłowo w starszym wieku i znacznie rzadziej zapadają na chorobę Alzheimera.
Kampania telewizyjna i radiowa, wykorzystująca kreacje z pierwszej odsłony, potrwa do końca maja.
* na portalu kampaniespoleczne.pl
nazwa kategorii: Kreacje / printy
CZYTAJ TEŻ:
-
12.06.2024
Żyję z HIV – poznaj ich historie
-
28.05.2024
Jak ruchem zmieniać umysł?
-
16.05.2024
Pod opieką ropuchy
-
13.05.2024
Kintsugi — sztuka sklejania człowieka
-
06.05.2024
Truskawki to ulubione owoce Polaków
-
01.05.2024
Praca jest dla nas źródłem stresu