────── 27.06.2017
Piękne i zabójcze
Amerykanie mówią na nie „popsicles”, Polacy – lody wodne. Jedno jest pewne – ta wersja letniego przysmaku jest dosłownie zabójcza.
Do jej przygotowania studenci z Tajwanu wykorzystali bowiem wysoce toksyczną wodę. W ten nietypowy sposób chcieli zwrócić uwagę na problem zanieczyszczenia źródeł wody w okolicach plaż, portów i w rzekach.
Tematy:
Ekologia i środowisko
Kraje:
Tajwan
nazwa kategorii: Wydarzenia
CZYTAJ TEŻ:
-
03.02.2023
Zjedz ziemniaczki, będzie deserek — Foodsi organizuje warsztaty less waste
-
01.02.2023
Dąb Fabrykant na Europejskie Drzewo Roku!
-
31.01.2023
Przystanek Zieleń na Mokotowie i Wilanowie
-
26.01.2023
Zrób coś za nic. Zostań dawcą szpiku
-
17.01.2023
Dbaj o siebie
-
13.01.2023
Jak reagują polskie gwiazdy na nagrania z ferm futrzarskich?