W piątek, 22 listopada wystartuje przegląd filmów kulinarnych kuchnia+ food film fest. Będzie to piąta edycja imprezy organizowanej przez kanał kuchnia+. Z tej okazji stacja przygotowała specjalny festiwalowy cykl filmowy.
kuchnia+ food film fest będzie trwał w weekend od 22 do 24 listopada. Pierwszy raz odbędzie się w czterech miastach. Oprócz Warszawy i Poznania, gdzie miał miejsce wcześniej, będzie można go obejrzeć w Gdańsku i Wrocławiu.
W każdą sobotę, począwszy od 19 października stacja zaprezentuje filmy pokazywane na poprzednich edycjach. Pierwszą pozycją będzie dokument „O gotowaniu i innych marzeniach”, opowiadający o peruwiańskiej kulturze i kuchni. Tydzień później, 26 października widzowie obejrzą „Skosztuj z kosza” o zjawisku freeganizmu. Z kolei 2 listopada będzie można zobaczyć „Ostatni walc w elBulli”, zapis ostatnich dni istnienia słynnej restauracji. W sobotę, 9 listopada kuchnia+ zaprezentuje film „Natura, kobiety i wino”. 16 i 17 listopada osoby oczekujące na przegląd obejrzą „Trzy gwiazdki” o słynnych oznaczeniach w branży gastronomicznej i „Bydło – prawdziwe życie krów” o tych zwierzętach. W festiwalowy weekend kanał pokaże „Tost. Historię chłopięcego głodu” i „Najlepszego kucharza świata”.
Przegląd prezentuje produkcje poświęcone gotowaniu, sztuce kulinarnej i społecznemu znaczeniu jedzenia. Jego ideą jest przybliżenie widzom świata kulinariów, a także jego kulis. Pokazom w kinie towarzyszą poczęstunki związane z tematyką danego filmu. W ramach festiwalu odbywają się także wydarzenia specjalne, w tym dyskusje z ekspertami i twórcami filmów czy imprezy dla dzieci. W czwartej edycji uczestniczyło ponad 6 tysięcy gości. Filmy prezentowane w ramach przeglądu są następnie emitowane na antenie kanału kuchnia+.
nazwa kategorii: Kreacje / printy
CZYTAJ TEŻ:
-
10.02.2025
Sadyba Best Mall z innowacyjnym rozwiązaniem dla osób niewidomych i niedowidzących
-
09.02.2025
Konkurs na kreatywną kampanię szkoły wyższej
-
09.02.2025
Konferencja CSR Poland 2025
-
07.02.2025
„Żyjemy w bańce, sądząc, że wszyscy rozumieją termin ESG”
-
04.02.2025
Buk z Dalkowa w konkursie European Tree of the Year
-
28.01.2025
„Alkohol” bezalkoholowy w Carrefour Polska